KURU FASULYE



                                                        KURU FASULYE
 


   

                                           
kuru fasulye tarifi için resim sonucu

MALZEMELERİ:2 su bardağı kuru fasulye,1 yemek kaşığı sıvı  yağ,1 yemek kaşığı margarin(isteğe göre) 1adet soğan, 1adet büyük domates 1yemek kaşığı biber salçası ,1yemek kaşığı domates salçası, tuz,5 su bardağı sıcak su.

HAZIRLANIŞ:2 su bardağı kuru fasulyeyi akşamdan ıslatınız.Sabah ıslanma suyunu süzün ve üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 25 dakika haşlayınız.Soğanı yemeklik doğrayınız.Biberi halka halka doğrayınız.Kabuğunu soyduğunuz domatesleri  küp küp doğrayınız. Tencereye zeytinyağını ve tereyağını alıp kızdıran. Soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçasını ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Domatesi ve domates  püresini ekleyerek savunmaya devam edin. Suyu, defne yaprağını ve 1diş sarımsağı ekleyerek karıştırın. Yarı başladığınız fasulyeleri ilave ediniz. Kapağı kapalı olarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Turunu ve biberini ilave ederek bir taşım kadar kaynatın . Defne yaprağını çıkararak , sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

PATATES SULUSU

ÇİĞ KÖFTE

ŞALGAM