ŞALGAM
ŞALGAM
MALZEMELER
- 1 adet büyük boy şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda)
- 1 adet büyük boy pancar(Rengi ve işin püf noktası)
- 1 kg. siyah havuç
- 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
- 2 servis kaşığı salamuralın tuz
- Yarım ekmek
- 30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
- 1 adet 10lt laik pet kavanoz
YAPILIŞI
Mersin de yaşayıp da şalgam suyunu evde imal ederiz kış mevsimi .Malum şişelenmiş birçok marka uzun süre dayanıklı kalması için katkılı oluyor. İşte sizler için katkısız, ölçülü ve gönül rahatlıkla hazırlayabileceğiniz Ev Şalgam Suyu Yapımı :))
Şalgam, pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır, şalgam ve pancarlar dilimlenir, havuçlar boyuna 4 e bölünür…Tülbent bezin içine yarım ekmek bocalanarak düğüm atılır uçlarından…..Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur. Tuz bir miktar suyla iyice eritilir, bidona aktarılır…bidon ağzına kadar suyla doldurulur. Ağzı sıkıca kapatılır.
Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız, zira özellikle havuç simsiyah yapıyor. Yada daha sonra eliniz ancak çamaşır suyu temizliyor:(
15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak. Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.
15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbenttin petin içinden çıkarmanız gerekiyor… Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı .Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz…İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz :))
AFİYET OLSUN
Aslında şalgam Adana nin içeceği Adanalilar görmesin :)
YanıtlaSil