YAPRAK SARMASI

                                        YAPRAK SARMASI


yaprak sarması tarifi için resim sonucu



MALZEMELER
  • 500 gram tokat yaprağı (salamura)
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
İç harcı;
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:

  1. Öncelikle salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilir, yıkanır ve süzgece alınır.
  2. Geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir üzerine zeytinyağı dökülür.
  3. Pirinç yıkanarak  kabın içerisine eklenir.
  4. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır.(çiğden bir iç harç olacak)
  5. Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir.
  6. Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5-6 su bardağı kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.(üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir kase kapatabilirsiniz.)
    Afiyet olsun…

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

PATATES SULUSU

ÇİĞ KÖFTE

ŞALGAM