YAŞ PASTA

                                                 METVELİ YAŞ PASTA                                  

yaş pastanın tarifi ile ilgili görsel sonucu

MALZEMELER


                                                 
  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • Yarım çay bardağı sıcak su,
  • 3 çorba kaşığı nişasta,
  • 1 su bardağı un,
  • 2 paket vanilin(paketi 5 gram),
  • 1 paket kabartma tozu(10 gram).
YAPILIŞI


Yumurtaların sarısı ve beyazı birbirinden ayrılıp ayrı ayrı çırpma kaplarına konulur.
Toz şekerin yarısı yumurta beyazına eklenip mikser ile kar gibi oluncaya kadar çırpılır.
Kalan şeker yumurta sarısına eklenip mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Kalan kek malzemeleri yumurta sarısına ilave edilip 2-3 dakika daha çırpılır.
Kek karışımının içerisine dikkatlice yumurta beyazı eklenip söndürmeden kaşık ile karıştırılır.
Hazırlanan kek hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp 150° fırında pişirilir.
Fırından alınan kekin üzeri nemli bir bezle örtülüp ılınmaya bırakılır.
Kreması için toz şanstı haricindeki malzemeler tencereye konulur.
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilip oda ısısında soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremanın içerisine toz halindeki şanstı direk katılıp mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpılır(koyu kıvamlı olursa bu aşamada süt ekleyebilirsiniz).
Soğuyan kek kalıptan çıkartılıp enlemesine ortadan ikiye kesilir.
Taban kekin üzerine krema sürülüp istenilen meyve dilimleri yerleştirilir ve diğer kek parçası ile kapatılır.
Pastanın üzeri ve kenarları kalan pasta kremasıyla eşit şekilde kaplanıp düzeltilir.
Kenarlarına Hindistan cevizi ve fındık karışımı serpiştirilip üzeri meyvelerle süslenir.
Hazırlanan meyveli yaş pasta soğuması için buzdolabına kaldırılır.
2-3 saat dolapta bekletildikten sonra çıkartılır ve dilimlenerek servise sunulur. AFİYET OLSUN.


Yorumlar

  1. Kizlar cok guzel olmus ellerinize saglik cok begendim tariflerinizin devamini merakla bekliyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

PATATES SULUSU

ÇİĞ KÖFTE

ŞALGAM