MAKARNA

                                               MAKARNA        

MAKARNA TARİFİ için resim sonucu


MALZEMELER:

  • 1 paket makarna (İstediğiniz makarna çeşitlini kullanabilirsiniz)
  • 7-8 sap maydanoz (Dilerseniz azaltıp artırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • Sıvı yağ (Makarna için 2 yemek kaşığı sosu için 3-4 yemek kaşığı kadar)
  • Tuz
YAPILIŞI:

Suyu tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca içerisine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz. Tuzu da ekleyip makarnayı tencereye boşaltıyoruz. Makarna paketinin üzerindeki pişme süresi kadar pişirip arada pişip pişmediğini çatal yardımıyla kontrol ediyoruz. Makarnalar olana kadar başka ocakta sosunu yapıyoruz. Sos tavasına salçayı doğradığımız maydanozları yağı çok azda tuzu ekleyip kavuruyoruz. Makarnalar olunca ocağın altını kapatıp makarnaları süzüyoruz. Süzdüğümüz makarnayı tencereye alıp sosunu üzerine döküp karıştırıyoruz ve makarnamız yemeye hazır.

Yorumlar

  1. Bu haber ileride çok tıklanır yapımı basit herkesin yapacağı bir yemek elinize sağlık teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

PATATES SULUSU

ÇİĞ KÖFTE

ŞALGAM