HAVUÇ TATLISI
HAVUÇ TATLISI
MALZEMELER:
- 10 adet havuç,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı süt,
- 5 çorba kaşığı nişasta,
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
- 1 çay kaşığı tarçın.
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi.
YAPILIŞI:
Havuçların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Tencereye nişastayı ve sütü koyup iyice karıştıralım.
Üzerine toz şekeri ve havuçları ilave edip kısık ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim. (dibinin tutmamasına dikkat edelim)
Ocaktan aldıktan sonra cevizi ve tarçını ilave edip karıştıralım.
Küçük kare bir bocamı tabanını su ile ıslatalım ve üzerine havuçlu karışımı döküp düzgünce yayalım.
Havuç tatlımız ılıyınca buzdolabına kaldıralım ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
Dinlenen tatlıyı kare şeklinde dilimleyelim.
Dilimlediğimiz karelerin her tarafını Hindistan cevizine bulayıp servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder