ETİMEK TATLISI
ETİMEK TATLISI
MALZEMELER:
- 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
x
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (200ml)
- Ceviz ya da Antep fıstığı
YAPILIŞI:
- 2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım.
- Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim.
- Eğer şerbeti karameliz edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun videoda anlatıldığı gibi üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayabilirsiniz.
- Bu arada da genişçe bir bocama 12 tane etkimeği güzelce sıraladım.
- Kepçe yardımı ile şerbeti etim eklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etkimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.
- Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etime sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
- 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım.
- Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk. kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım.
- Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etim eklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.
- Krem şantiye tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem anti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiye eklemeyin.
- Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiye hazırlayarak sürdüm.
- Üzerini süreç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.
Etime tatlısını bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Etime tatlısı tarifi arayanlara mutlaka tavsiye ederim, deneyeceklere afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder